DOLAR 34,0036 0.31%
EURO 37,8669 0.68%
ALTIN 2.819,860,38
BITCOIN 1973175-2.83055%
Samsun
25°

AÇIK

05:12

SABAHA KALAN SÜRE

            </div>
        
            <div class=
SOKAK HAYVANLARININ SESİ OLDULAR ÖLÜM YASASINA KARŞI ÇIKTILAR

SOKAK HAYVANLARININ SESİ OLDULAR ÖLÜM YASASINA KARŞI ÇIKTILAR

ABONE OL
Temmuz 27, 2024 22:51
SOKAK HAYVANLARININ SESİ OLDULAR ÖLÜM YASASINA KARŞI ÇIKTILAR
0

BEĞENDİM

ABONE OL
                            </div>
                        
                        <script>


                            /*------------------------------------------------
                             * Shrink Header
                             ------------------------------------------------*/


                            $(document).on('click', function (e) {
                                if ($(e.target).closest(

Alfa Arama Kurtarma Derneği , Sokak Hayvanları Yasa Tasarısı ile ilgili “Sessizlerin sesi olmak” için basın açıklaması gerçekleştirdi.

Atakum Çobanlı iskelesinde gerçekleşen basın açıklamasına Atakum chp ilçe başkanlığı ve hayvansever vatandaşlar katıldı.

Alfa Arama Kurtarma derneği başkanı Av.Tunahan Gök açıklamasında şunları söyledi.

“SIRF POPÜLASYONU AZALTMAK İÇİN UYGULARSANIZ ONUN ADINA UYUTMA DEĞİL, KATLİAM DENİR”

Biz 5199 sayılı Hayvan Hakları Yasasında olduğu gibi, sokaklarda yaşayan canların yerel belediyelerde bulunan barınaklar tarafından “topla, kısırlaştır, aşıla, geri bırak” uygulamasına devam etmesini istiyoruz. Kısırlaştırmanın pahalı olduğunu söyleyip, öldürmenin yolunu arayanlar bilsin ki, katliam iğnesinin fiyatı kısırlaştırmanın çok üstünde!!!  Bu da,  ötenazi uygulamasından daha vahşi uygulamalar yapılabileceği kuşkusu uyandırmaktadır.

Ötenazi, ölümle karışı karşıya kalınması halinde acının ve ağrının kalıcı olduğu veya hafifletilemediği durumlarda tıbbi gerekçelerle uygulanan bir yöntemdir. Sırf popülasyonu azaltmak için uygularsanız onun adına uyutma değil, katliam denir… Tam da burada Türk Veteriner Hekimleri Birliği ve Veteriner Hekim Odaları’na teşekkür ederiz. Yasa değişse bile biz uygulamayacağız dediler… Öyle ya kimse katil değil… Bizler niye buradayız, sessizlerin sesi olmak ve merhamete davet etmek için.Aslında bu konuyu o kadar hafife aldılar ki, yerel yönetimlerde Veteriner İşleri Müdürlükleri kaldırılarak, Sağlık müdürlükleri bünyesine alındı. Bunun düzeltilmesi gerekli, Büyükşehirlerde, Veteriner İşleri Daire Başkanlığı, diğer belediyelerde Veteriner İşleri Müdürlükleri derhal yeniden kurulmalıdır!!!

“21. YÜZYILDA ÜLKEMİZDE ÇÖZÜM DİYE KATLİAM PLANLAMAK NE DEMEK?”

Sahipsiz kedi ve köpeklerin sokaktan sahiplenilmesi özendirilmeli, kimlik alınması sırasında yaşanan zorluklar ortadan kaldırılmalıdır. Sokağa terk edilen hayvanlara ilişkin hayvan sahiplerine ciddi yaptırımlar uygulanmalıdır. Kırsal alanlarda tarim işletmelerindeki hayvanlar denetim altına alınmalı, yaşlanınca kente atılmalarının önüne geçilmelidir. Barınaklar, yaşam alanı haline getirilmeli, hayvanları öldürmek yerine güçten düşen, zayıf, engelli hayvanlar hayatları boyunca bu yaşam alanlarında kalmalıdır. Sözün özü, yasalar öldürmek için değil, yaşatmak için çıkartılmalıdır.

“ÖLDÜREN DEĞİL, YAŞATAN YASA İSTİYORUZ!”

Makul başka çözümler olduğunu biliyoruz, biliyorsunuz. İçinde bir damla vicdanı olan herkes bu yasa tasarısındaki vahşeti görüyor. Öldürmek çözüm değil. Yaşam hakkı tüm canlılar için kutsaldır.b 21. Yüzyılda ülkemizde çözüm diye KATLİAM planlamak ne demek? Hayatlarını zaten dar ettiğimiz  sokak canlarının sorununu Ortaçağ karanlığını andıran yöntemlerle çözmek istemek, bunu dile getirmek en büyük merhametsizlik ve vicdansızlıktır.

Yok öyle topla, yok et.Yok öyle, topla ne yaptığınızı bilmeyelim!! Sokaklarımızda yaşayan kent hayvanlarımızın katledilmesine göz yummayacağımızı bilin… Öldüren değil, yaşatan yasa istiyoruz.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.