DOLAR 34,4883 0.07%
EURO 36,4386 0.23%
ALTIN 2.955,640,71
BITCOIN 0%
Samsun
22°

AZ BULUTLU

17:48

AKŞAMA KALAN SÜRE

Parkinson hastalığının belirtileri, tanı ve tedavi yöntemleri

Parkinson hastalığının belirtileri, tanı ve tedavi yöntemleri

ABONE OL
Eylül 24, 2024 10:47
Parkinson hastalığının belirtileri, tanı ve tedavi yöntemleri
0

BEĞENDİM

ABONE OL
                            </div>
                        
                        <script>


                            /*------------------------------------------------
                             * Shrink Header
                             ------------------------------------------------*/


                            $(document).on('click', function (e) {
                                if ($(e.target).closest(

Büyük Anadolu Hastaneleri Nöroloji Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Ömer Faruk Akkaya, “Parkinson hastalığında ilaçların yeterliği olmadığı dönemde ileri alet destekli tedaviler kullanılır. Burada amaç hastalığın ileri dönemlerinde uygulanacak tedavi yöntemleri ile hastaların yaşam kalitesinin yükseltilmesidir” dedi. Büyük Anadolu Hastaneleri Nöroloji Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Ömer Faruk Akkaya, Parkinson Hastalıkları Belirtileri, Tanı ve Tedavileri hakkında önemli bilgiler paylaşarak, hastalığın erken dönemlerinde uygulanacak tedavi yöntemleri ile hastaların yaşam kalitesinin yükseltilebileceğine dikkat çekti.

PARKİNSON HASTALIĞI NEDİR?
Nöroloji Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Ömer Faruk Akkaya, “Parkinson hastalığı ilerleyici beyin hasarıyla giden hastalıklarda alzheimer hastalığından sonra ikinci sıklıkta görülen, beyindeki dopamin üreten hücrelerin kaybından kaynaklanan nörolojik bir hastalıktır.

PARKİNSON HASTALIĞI BELİRTİLERİ
Hastalığın temel belirtisi, hareketlerde yavaşlama, ellerde titreme ve vücut esnekliğinin kaybıdır. Hastalık yavaş yavaş ilerler. Genelde tek taraflı kolda ya da bacakta başlar. Sonrasında ise diğer tarafa alt bacaklara ya da kollara yayılım gösterebilir. Git gide hareketler yavaşlar, yürüme bozulur ve günlük aktivitelerinde kısıtlanma ortaya çıkar.
Hastalığın erken dönemlerinde ilaç tedavisiyle bu görülen semptomlar ve bulgular nispeten düzeltilebilir ama ilerleyen dönemlerinde istemsiz hareketler başlar, hareketler kontrolsüzleşir bazen hiç hareket edemez hale gelir.

PARKİNSON HASTALIĞI TEDAVİ YÖNTEMLERİ
İşte ilaçların yeterliği olmadığı dönemde ileri alet destekli tedaviler kullanılır. Bu aşamadan itibaren cilt altına ilaç infüzyonu, apomorfin infüzyonu ya da beyin pili halk arasında söylendiği şeklinde derin beyin stimülasyonu ya da daha ileri aşamada ve unutkanlığı olan hastalarda ise mideye takılan bir aparat yoluyla bağırsağa ilaç tedavisi şeklinde intestinal jel uygulamaları yapılmaktadır. Parkinson hastalığının her evresinde uygulanabilecek hastalarımızın yaşam kalitesini yükseltecek tedavilerimiz bulunmaktadır.” diyerek sözlerine son verdi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.