DOLAR 34,0955 0.02%
EURO 38,0383 0.13%
ALTIN 2.801,20-0,05
BITCOIN 21094442.98567%
Samsun
19°

HAFİF YAĞMUR

05:16

SABAHA KALAN SÜRE

            </div>
        
            <div class=
OMÜ İle Türkiye Uzay Ajansı Arasında İş Birliği Anlaşması

OMÜ İle Türkiye Uzay Ajansı Arasında İş Birliği Anlaşması

ABONE OL
Ağustos 13, 2024 08:01
OMÜ İle Türkiye Uzay Ajansı Arasında İş Birliği Anlaşması
0

BEĞENDİM

ABONE OL
                            </div>
                        
                        <script>


                            /*------------------------------------------------
                             * Shrink Header
                             ------------------------------------------------*/


                            $(document).on('click', function (e) {
                                if ($(e.target).closest(

Ondokuz Mayıs Üniversitesi ile Türkiye Uzay Ajansı (TUA) arasında ülke ve bölgesel kalkınmaya destek sağlayacak iş birliği anlaşması imzalandı.

İmzalanan anlaşma ile Milli Uzay Programı çerçevesinde tarafların sahip olduğu altyapı ve uzmanlık bilgisi kullanılarak havacılık ve uzay teknolojileri konularında iş birliği  amaçlanıyor.TUA’da gerçekleşen törende protokol metnine OMÜ Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal ile Türkiye Uzay Ajansı Başkanı Yusuf Kıraç imza attı.

Ortak Ar-Ge çalışmalarının gerçekleştirilecek

OMÜ ile TUA arasındaki diyalog ve güven ortamını oluşturacak iş birliğiyle OMÜ’nün sahip olduğu bilgi birikiminin TUA’ya yeni teknoloji ve süreç geliştirme aşamalarında katkı sağlayarak kalite ve verimlilik artırıcı sonuçların alınması ve ortak AR-GE çalışmalarının gerçekleştirilmesi hedefleniyor. Taraflar, ar-ge çalışmaları kapsamında OMÜ ve TUA tarafından yeni bir ürün üretilmesi, mevcut bir ürünün geliştirilmesi, iyileştirilmesi, ürün kalitesi veya standardının yükseltilmesi veya maliyet düşürücü nitelikte yeni tekniklerin, yeni üretim teknolojilerinin geliştirilmesi konularında ortak çalışmalar yapacak.

Üniversite-sanayi işbirliği içeren AR-GE çalışmaları yapılacak

Anlaşma ile OMÜ ve TUA, ar-ge kültürünün yaygınlaştırılmasına katkı sağlayacak organizasyonlar ve etkinlikler düzenlenmesi konusunda iş birliği yapacaklar. Ayrıca OMÜ ve TUA, Türkiye’nin ar-ge gücünün artırılması amacıyla verilen ulusal ve uluslararası desteklerden faydalanılması ve üniversite-sanayi işbirliği içeren ar-ge  çalışmaları için iş birliği içerisinde olacaklar.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.