DOLAR 33,9818 0.11%
EURO 37,7251 -0.39%
ALTIN 2.726,78-0,69
BITCOIN 18415020.42808%
Samsun
26°

AÇIK

05:03

SABAHA KALAN SÜRE

            </div>
        
            <div class=
Hayvan Hakları Savunucuları Samsun’da Eylem Yaptı

Hayvan Hakları Savunucuları Samsun’da Eylem Yaptı

ABONE OL
Temmuz 18, 2024 22:11
Hayvan Hakları Savunucuları Samsun’da Eylem Yaptı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
                            </div>
                        
                        <script>


                            /*------------------------------------------------
                             * Shrink Header
                             ------------------------------------------------*/


                            $(document).on('click', function (e) {
                                if ($(e.target).closest(

Hayvan hakları savunucuları, sahipsiz sokak hayvanlarına yönelik ötenazi içeren kanun teklifine karşı Samsun’da eylem yaptı. Samsun Barosu avukatlarından Tunahan Gök, “Bizlerin hukuk devletinden beklentisi, canlıların haklarını objektif ve eşit bir şekilde savunmasıdır.
Bu noktada devletimize düşen görev yaşanacak yasalar yapması iken böyle bir katliam meselesinin önünün açılması ülkemiz adına tam bir utanç tablosu oluşmasına neden olacaktır” dedi.Hayvan hakları savunucuları, ülke genelinde, sahipsiz sokak hayvanlarına yönelik ötenazi içeren kanun teklifine karşı eylemler düzenleyerek, basın açıklamaları yapıyor. Samsun’da yapılan açıklamada da Alfa Arama Kurtarma Derneği Genel Başkanı Demet Yarlıgaç, “Ölüm kamplarına, hayvanların alınmasına ve sistematik bir biçimde uyutulma adı altında katledilmesine sonuna kadar karşı duracağımızı bildiriyoruz. Asla bu yasa tasarısının meclisten geçmesine göz yummayacağız. Biz ölürüz, hayvanları katlettirmeyiz” dedi. Hayvan Hakları Federasyonu’ndan Gül Turan da “Ancak liyakatsiz hiçbir şey bilmeyen, hiçbir akademik danışmada bulunmadan, STK’ların onayını almadan, sormadan alınmış bir kararın odak noktasındayız. Bugün idam mahkumlarına bile dar ağacına gittiğinde sorarlar. Son sözün var mı diye. Hayvanlarımıza hiçbir şey sormadık” diye konuştu.Samsun Barosu avukatlarından Tunahan Gök ise şunları söyledi: “Bugün burada toplanmamızın sebebi meclisten geçirilmesi düşünülen 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu’nda yapılacak değişiklikler, bu değişiklikle birlikte hayvanlar sistematik olarak barınak ve ölüm kamplarına kapatılacak ve orada katledilecekler. Türkiye’nin yürekli insanları olarak bu duruma hayır diyoruz ve kabul etmiyoruz. Bizlerin hukuk devletinden beklentisi, üzerinde yaşayan canlıların haklarını objektif ve eşit bir şekilde savunmasıdır. Bu noktada devletimize düşen görev yaşanacak yasalar yapması iken böyle bir katliam meselesinin önünün açılması ülkemiz adına ilerleyen süreçlerde tam bir utanç tablosu oluşmasına neden olacaktır.”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.