DOLAR %
EURO %
ALTIN 2.821,140,42
BITCOIN 1963779-3.25901%
Samsun
25°

AÇIK

05:12

SABAHA KALAN SÜRE

            </div>
        
            <div class=
CHP’li Murat Çan: “Doğa hassasiyeti ve tarihe saygı gösterilmeli”

CHP’li Murat Çan: “Doğa hassasiyeti ve tarihe saygı gösterilmeli”

ABONE OL
Ağustos 10, 2024 00:24
CHP’li Murat Çan: “Doğa hassasiyeti ve tarihe saygı gösterilmeli”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
                            </div>
                        
                        <script>


                            /*------------------------------------------------
                             * Shrink Header
                             ------------------------------------------------*/


                            $(document).on('click', function (e) {
                                if ($(e.target).closest(

CHP Samsun Milletvekili Murat Çan, partisinin İl Başkan Vekili Ahmet Kesen, İlkadım İlçe Başkanı Metin Telatar ve Büyükşehir Belediye Meclis Üyeleriyle birlikte, Kadamut Mahallesi sınırları içinde bulunan ve 320 dönüm daha genişletilmesi planlanan katı atık tesis çevresinde incelemelerde bulundu; muhtar Samet Durmuş ve mahalle sakinlerinin taşıdığı endişeleri dinledi.

CHP Samsun Milletvekili Murat Çan incelemelerinin ardından yaptığı açıklamada, tesisin mevcut haliyle çevreye olumsuz etikleri olduğunun belirterek şunları dile getirdi:
“Bugüne kadar verimli bir şekilde işletilemeyen bu katı atık tesisi, şimdi iki katından daha fazla büyütülmek isteniyor. Katı atık tesisinin büyütülmesi, çevresinde yaşayan yurttaşlarımızın sağlığını, tarımsal üretimi, hayvancılığı daha da olumsuz etkileyecek. Şu anda bile bulunduğumuz noktada fındık bahçeleri var ve hasat yapılıyor. Tesis genişlediğinde, bu fındık bahçeleri ile çöp dağları bitişik hale gelecek. Katı atık tesisinin yeni sınırı Tarihi Kurtuluş Yolu’nu olacak. Yani bu tarihi yolun kenarında çöp dağları olacak. Büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk, Anadolu’nda Ulusal Kurtuluş Mücadelesi’ni başlatırken bu yolu kullanmıştı. Ama bu tarihi yol şimdi çöp dağlarına kurban edilmek üzere. Tesisim, mevcut haliyle daha etkin, daha verimli bir şekilde kullanılması, rehabilite edilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Eğer kapasite yetersiz kalıyorsa, ihtiyaca cevap verilemiyorsa; katı atık
depolama sahaları daha atıl durumdaki kamu arazilerine inşa edilebilir. Vatandaşımızın talebi de bu yönde. Çevreye, doğaya hassasiyet gösteren, tarihe saygı duyan, kamucu bir yaklaşım sergilenmesini bekliyoruz.”
CHP heyetinin inceleme ziyaretine eşlik eden Kadamut Mahallesi Muhtarı Samet Durmuş da
şunları söyledi:
“Biz hizmet düşmanı değiliz. Gerçekten de nefes almak istiyoruz artık. Yaşamak istiyoruz burada. Yaşam alanımız bir 50 yıl daha tamamıyla karartılacak. İlkadım’ın şehirleşeceği yapılaşacağı alana çöp katı atık tesisiyle bizim önümüz kesiliyor. Bunun sadece bir şey için değil de ekolojik denge açısından da bize zararı var bu işin. Biz tarım yapamıyoruz burada rekolteler düşük. Şimdi bu üretiliyor. Fındık üretiliyor, tamamı hastalıktan geçilmiyor.
Bunların katma değeri de düştü artık. Hayvancılığa etkisi var.”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.